Domowe paluszki rybne to kolejny przepis, który podpatrzyłam na blogu Margarytki TUTAJ
Prościutki przepis odmienił wygląd standardowych kostek rybnych.
Składniki:
- 3-4 kostki z mintaja
- 2 jajka
- bułka tarta
- sól, biały pieprz
- majeranek
- olej do smażenia
Kostki rybne przekładam poprzedniego dnia z zamrażarki do lodówki. Są wtedy delikatanie rozmrożone, ale nie do końca. Każdą kostkę dzielimy na 3 części , uzyskując w ten sposób z każdej kostki 3 paluszki. Posypujemy ulubionymi przyprawami, maczamy w rozkłóconym jajku i obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na oleju (bądź innym tłuszczu) na średnim ogniu ze wszystkich stron.
Podajemy z surówką z kiszonej kapusty TUTAJ, która najbardziej pasuje mi do smażonej ryby.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz