Szukaj na blogu

poniedziałek, 10 października 2016

FRANCUSKIE PALUCHY Z NUTELLĄ

Staram się zawsze mieć w rezerwie opakowanie gotowego ciasta francuskiego. Można z niego szybko wyczarować jakieś słodkości, w "podbramkowej" sytuacji, 
kiedy do kawy nie mamy nic, a właśnie usłyszeliśmy w słuchawce: wpadniemy do was za pół godziny. 
Zazwyczaj łączę ciasto francuskie z owocami, ewentualnie budyniem. 
Tym razem pokusiłam się o połączenie go z orzechową nutellą. 
Pyszne paluchy z czekoladowym nadzieniem 
baaardzo nam smakowały :)))



Składniki:

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego 
  • nutella
  • cukier puder


Wykonanie: 




Ciasto lekko rozwałkowujemy. Smarujemy nutellą. Składamy na pół i wycinamy długie paski o szerokości 1 cm. Każdy pasek skręcamy spiralnie. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 185 st na około 15 minut. Po upieczeniu studzimy i posypujemy delikatnie cukrem pudrem.













Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Drukuj

Print Friendly and PDF