Szukaj na blogu

czwartek, 16 lipca 2015

PROSTA PASTA TWAROGOWO-JAJECZNA

Już chyba kiedyś pisałam, że lubię wszelkie "mazidła" do chleba :)) 
Pasty, pasztety i wszelakie smarowidła - warunek: domowej roboty :) 
Szczególnym apetytem darzę wszystkie pasty z dodatkiem moich ulubionych jajek. Wypierają one u mnie w 100% najwyższej jakości wędliny. Jeśli więc znudziła wam się pospolita szynka na kanapkach gorąco polecam właśnie pasty. Na blogu jest już ich kilka, znajdziecie je w zakładce Pasty i smarowidła. Dziś dochodzi kolejna. 
Delikatna pasta z twarogu, jajka, wzbogacona tylko o rzodkiewkę i koperek. Pyszna i prosta ... zjadasz jedną kanapkę i nie sposób oprzeć się kolejnej. 
Do dowód na to, że smak zazwyczaj tkwi w prostocie :))



Składniki:

  • 3 ugotowane jajka
  • 4 rzodkiewki
  • 3 łyżki zmielonego twarogu
  • koperek
  • sól
  • pieprz



Wykonanie: 


Jajka i rzodkiewkę ścieramy na tarce na oczkach. Dodajemy zmielony twaróg, posiekany koperek, sól i świeżo zmielony pieprz. Ponieważ mielony twaróg na dość rzadką konsystencję nie dodaję już do niego śmietany ani jogurtu. Jeśli będziemy robić pastę z twarogu niemielonego musimy dodać trochę śmietany lub jogurtu, dla uzyskania bardziej smarownej konsystencji.







2 komentarze:

  1. Pasta jest super. Właśnie dzisiaj zrobiłam sobie na kanapki do pracy:) Mniam! :) msaga

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Bo smak najczęściej tkwi ... w prostocie :)) Pozdrawiam serdecznie

      Usuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Drukuj

Print Friendly and PDF