Szukaj na blogu

wtorek, 2 września 2014

SCHAB POD CEBULOWĄ PIERZYNKĄ


Tradycyjny kotlet schabowy pokryty pierzynką z cebuli i sera :)) 
Miliony kalorii! :)
 Ale  smacznie. 
Czasem ... i tak być musi :))




Składniki:
  • 4 kotlety schabowe
  • 2 jajka
  • bułka tarta
  • olej
  • sól
  • pieprz
  • 2 cebule
  • starty żółty ser


Wykonanie:

Kotlety rozbijamy, posypujemy z obu stron solą i pieprzem. Panierujemy w rozkłóconym jajku, a następnie w bułce tartej. Smażymy na złoty kolor z obu stron.
Cebulę kroimy w kostkę, smażymy na złoty kolor (na sklarowanym maśle lub oleju wg upodobania i możliwości). Blachę wykładamy folią aluminiową, układamy na niej kotlety, a na nich warstwę usmażonej cebuli i warstwę startego sera. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180st na ok 10 min - do momentu, aż ser się rozpuści.





6 komentarzy:

  1. Na pewno wypróbuję.

    OdpowiedzUsuń
  2. Muszę zrobić, wygląda super!!!!!!!!!!

    OdpowiedzUsuń
  3. A ja robilam z sosem pomidorowym i duszona cebula z pieczarkami i ser
    najpierw sos pomidorowy ,cebula duszona z piecaarkami i ser swietnie smakuje.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Schab to wdzięczne mięsko do obróbki :)) Można z niego czarować, czarować, czarować ...

      Usuń
  4. Fajny pomysł na kotlety które zostają z obiadu można wykorzystać na drugi dzień

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Drukuj

Print Friendly and PDF