Szukaj na blogu

pi─ůtek, 31 pa┼║dziernika 2014

MATIASY LEKKO CZOSNKOWE

┼Üledzika??? ­čśŹ





Składniki:

  • kilka sztuk matias├│w
  • 2 z─ůbki czosnku
  • 2 cebule
  • 3 og├│rki konserwowe
  • ┼éy┼╝ka octu
  • pieprz
  • olej

Wykonanie:

Matiasy moczymy ok 1h. Cebul─Ö kroimy w drobn─ů kostk─Ö, czosnek drobno siekamy. W miseczce mieszamy cebul─Ö z czosnkiem, dodajemy ┼éy┼╝k─Ö octu. Og├│rki kroimy w kostk─Ö. W s┼éoiku (miseczce) uk┼éadamy warstwowo: ┼Ťledzie, cebul─Ö z czosnkiem, og├│rek a┼╝ do wyczerpania sk┼éadnik├│w. Ka┼╝d─ů warstw─Ö lekko pieprzymy. Zalewamy olejem. Ch┼éodzimy w lod├│wce kilka godzin.



5 komentarzy:

  1. Jakie fajne ┼Ťledziki. Czosnkowe mmmm..... Zrobi┼éam ju┼╝ na ┼Ťwi─Öta dwa rodzaje, ale do Twoich wr├│c─Ö na pewno.
    Pozdrawiam Helenko!!!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ja te┼╝ zrobi┼éam 2 rodzaje ┼Ťledzi i do┼Ť─ç :-) nie same ┼Ťledzi jemy w ┼Üwi─Öta :) teraz czas robi─ç inne pyszno┼Ťci ... ale Ciebie Danusiu to nie przeskocz─Ö! Polecam gor─ůco wszystkim Tw├│j blog. Pozdrawiam cieplutko! :-)

      Usuń
  2. Na takie ┼Ťledziki to nawet ja bym si─Ö skusi┼éa :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Zrobione,czekaj─ů na czwartek.Ewa





    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Drukuj

Print Friendly and PDF