Szukaj na blogu

środa, 28 sierpnia 2013

MIZERIA

Bardzo lubię mizerię jako dodatek do obiadu.
Jem ją bez wyrzutów sumienia od momentu, kiedy odkryłam śmietanę jogurtową 10% - coś jak skrzyżowanie jogurtu i śmietany :-) 
Każdy pewnie ma swój przepis na mizerię, uzależniony od upodobań smakowych: niektórzy dodają ocet, inni cukier, sok z cytryny lub odrobinę oleju ... 
Ja tylko lekko solę i pieprzę starte ogórki i obowiązkowo dodaję zielony koperek (jeśli nie mam - to szczypiorek). 
Do tego śmietana jogurtowa i
 ... mizeria wg Walijskiego Pichcenia - gotowa!




2 komentarze:

  1. Ja zdecydowanie na słodko - kwaśno, trochę soli, pieprzu, cukru i soku z cytryny. I u mnie przeważnie jogurt naturalny, bardzo sporadycznie śmietana (choć to chyba jedna z niewielu rzeczy, którą lubię ze śmietaną - kupuję 12 %).
    I mizerię w sezonie letnim mogę jeść co drugi dzień.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. koniecznie muszę spróbować Twoja wersje, może akurat mi "przypasuje" :)

      Usuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Drukuj

Print Friendly and PDF