Szukaj na blogu

wtorek, 16 kwietnia 2013

SŁONE PALUCHY DO PIWA

O niebo smaczniejsze od tych sklepowych ­čśŐ  
Kruche, chrupi─ůce ... super smakuj─ů jako przek─ůska do piwa, 
albo i bez piwa - do  pochrupania podczas 
wieczornego seansu filmowego ­čśë

Składniki:
  • 120 g m─ůki pszennej
  • 2 ca┼ée jajka
  • 1 jajko dodatkowo - do posmarowania paluch├│w
  • 50 g mi─Ökkiego mas┼éa
  • ┼éy┼╝eczka proszku do pieczenia
  • p┼éaska ┼éy┼╝eczka soli
  • troch─Ö wrz─ůtku

Wykonanie:

M─ůk─Ö wymiesza─ç z proszkiem do pieczenia, wbi─ç jajka, doda─ç mi─Ökkie mas┼éo, s├│l, odrobin─Ö wody i wyrobi─ç lekkie ciasto. Prze┼éo┼╝y─ç na stolnic─Ö, rozwa┼ékowa─ç, wykrawa─ç paski szer. ok 1cm, posmarowa─ç rozk┼é├│conym jajkiem, posypa─ç sol─ů (i czym tylko lubimy: sezamem ,kminkiem, makiem, czarnuszk─ů) i piec w temp.170st ok 15-20 min, do zrumienienia.



2 komentarze:

  1. Jakie wbi─ç jajka?
    Jak jajko ma by─ç jedno, do posmarowania.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Bardzo dzi─Ökuj─Ö za czujno┼Ť─ç, przepis poprawi┼éam ... czasem chochlik baraszkuje sobie na blogu ;-))

      Usuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Drukuj

Print Friendly and PDF