Szukaj na blogu

wtorek, 2 kwietnia 2013

POMIDOROWA Z LANYMI KLUSKAMI

Od gotowania świątecznej szynki został mi piękny, aromatyczny rosołek, który, aż prosił się, aby wykorzystać go do zupy.
Zrobiłam na nim pyszną pomidorówkę, dla odmiany z lanymi kluskami.

Przepis na zupę TUTAJ

a poniżej przepis na lane kluski :

Składniki:

  • 2 jajka
  • 4 łyżki mąki


Wykonanie:


Jajka rozbijamy do miseczki. Dodajemy 4 łyżki mąki.
Mieszamy do uzyskania w miarę gładkiej masy.
Jeśli będzie za gęsta dolewamy troszeczkę wody i mieszamy znów.
Masę wlewamy na gotującą się zupę. Delikatnie mieszamy.


4 komentarze:

  1. Miałam dzisiaj na obiad, ale z normalnymi kluskami, muszę zrobić teraz z lanymi:D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. polecam, to taki babciny sposób na pyszny dodatek do zupki :)

      Usuń
  2. Ja uwielbiam kluseczki lane ale Ryniu :-) woli z ryżem :-)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. to zrób jeden raz z ryżem dla Rynia, a potem z kluseczkami (lanym ciastem jak mówią niektórzy:) ) dla siebie :)

      Usuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Drukuj

Print Friendly and PDF