Szukaj na blogu

wtorek, 23 kwietnia 2013

KALAFIOROWA Z MAKARONEM

Ta prosta w wykonaniu i tania zupa jest pełna różnych aromatów, które nadają jej charakterystycznego smaku. 
Jest delikatna i lekkostrawna a zarazem pożywna. 
Wystarczy podać do niej np.naleśniki i cały obiad gotowy.

Składniki:


  • 1 mały kalafior  
  • kawałek selera
  • biała część pora
  • 3 marchewki
  •  słodka śmietana  18%
  • 1 porcja rosołowa  
  • sól  
  • koperek



  • Wykonanie:

  • Do garnka z wodą wrzucamy umytą porcję rosołową i gotujemy tak długo, aż mięso zmięknie. Następnie wyciągamy mięso i dodajemy umyte, obrane i pocięte warzywa ( por, seler, marchew) oraz umyte różyczki kalafiora. Solimy. Gotujemy, aż warzywa będą miękkie. Śmietanę wlewamy do miseczki mieszamy z paroma łyżkami gorącej zupy i wlewamy do garnka, całość doprowadzamy do wrzenia. Zestawiamy z ognia, posypujemy koperkiem. Podajemy z drobnym makaronem.




1 komentarz:

  1. Uwielbiam a właściwie to czego ja nie lubię???:-)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Drukuj

Print Friendly and PDF