Szukaj na blogu

niedziela, 17 marca 2013

SURÓWKA WIOSENNA

Składniki:

  • w małe główki sałaty baby
  • 2 jajka
  • kilka rzodkiewek
  • op.sera feta apetina z ziołami
  • pęczek szczypiorku wraz z cebulką
  • pół świeżego ogórka
  • kilka małych koktajlowych pomidorków
  • sól
  • koperek lub natka


Wykonanie:

Sałatę rwiemy na małe kawałki. Ugotowane jajka kroimy w dużą kostkę. Ser także. Ogórek i pomidor kroimy w kostkę, odrobinę solimy w celu puszczenia soków i pozostawiamy na osobnej miszeczce na ok 1/2h. Jeśli chce nam się "bawić" najlepiej usunąć jeszcze część nasienną z ogórka i pomidorka. Po tym czasie odlewamy wodę, i przekładamy do głównej miski. Mamy wtedy pewność, że nasza surówka nie podcieknie nieestetycznie wodą. Dodajemy jeszcze tylko pokrojoną rzodkiewkę,doprawiamy do smaku pieprzem, koperkiem lub sporą ilością natki i chłodzimy w lodówce ok godziny.Ponieważ apetina jest słona (jak każdy ser feta) surówki już nie solę.






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Drukuj

Print Friendly and PDF