Szukaj na blogu

poniedziałek, 4 marca 2013

SOS MAJONEZOWO-KETCHUPOWO-CZOSNKOWY

Sosik majonezowo-ketchupowy ma wykorzystanie praktycznie do ... wszystkiego. W okresie grillowym wykorzystuję go do grillowanych mięs bądź kiełbaski, poza sezonem może być wykorzystany do surówek, sałatek czy  mięs na zimno.

Przepis jest prościutki:

Potrzebujemy:

  • majonez
  • ketchup
  • jogurt grecki
  • papryka ostra
  • ząbek czosnku


Wykonanie:

Majonez mieszamy z ketchupem, dla nadania delikatności dodaję jeszcze jogurt grecki, gdyż nie lubię ciężkich sosów na bazie samego majonezu. Po wymieszaniu dodaje posiekany drobniutko ząbek czosnku. Doprawiam całość odrobiną ostrej papryki. Mieszam i odstawiam do lodówki w celu "przegryzienia się" składników.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Drukuj

Print Friendly and PDF