Szukaj na blogu

wtorek, 26 marca 2013

GOTOWANY SCHAB W SOSIE KOPERKOWO-MARCHEWKOWYM

Składniki:

  • 1kg schabu bez kości
  • 2 marchewki
  • kawałek pietruszki i selera
  • liść laurowy
  • ziele angielskie
  • łyżeczka mąki
  • śmietana 18%
  • koperek
  • sól
  • pieprz





Wykonanie:


Schab kroimy na cm plastry. Wkładamy do garnka, zalewamy wodą ponad schabem ok 2cm. Dorzucamy liść laurowy, ziele angielskie, startą na drobnych oczkach marchewkę, pietruszkę , seler, sól i pieprz. Gotujemy ok 1h, do miękkości schabu. Następnie sos zaciągamy odrobiną mąki rozrobionej w zimnej wodzie. Dodajemy śmietankę 18% wcześniej zahartowaną sosem i dosypujemy sporą ilość koperku - świeżego lub mrożonego.
Podajemy z ryżem albo z ziemniakami.



2 komentarze:

  1. Bardzo, bardzo smakowite i latwe poprostu pycha <3

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. proste, łatwe i smaczne jak ... większość moich dań ;-) zapraszam ponownie :-)

      Usuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Drukuj

Print Friendly and PDF