Szukaj na blogu

niedziela, 31 marca 2013

SAŁATKA Z SZYNKĄ I SELEREM KONSERWOWYM

Składniki:

  • 3 jajka
  • słoik selera konserwowego z porem (z Rolnika)
  • 30dkg szynki konserwowej
  • pęczek rzodkiewki
  • ogórek zielony
  • szczypiorek, natka pietruszki
  • pieprz
  • majonez
  • kukurydza


Wykonanie:

Pokroić w drobną kostkę: ugotowane jajka, szynkę, rzodkiewkę, świeży ogórek. Seler odcedzić z zalewy - pokroić.Połączyć wszystkie pokrojone składniki, dodać kukurydzę odsączoną na sicie i poszatkowaną zieleninę: szczypiorek i natkę pietruszki. Doprawić wg uznania pieprzem, ew. solą. Dodać majonez, wymieszać i schłodzić w lodówce oj 2-3h.



Można serwować ją np w miseczkach z  mortadeli 
(przepis na miseczki TUTAJ)




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Drukuj

Print Friendly and PDF