Szukaj na blogu

poniedziałek, 25 marca 2013

JAJKA FASZEROWANE - SMAŻONE W BUŁCE

Składniki:

  • 5 jajek
  • 3 plastry szynki
  • szczypiorek
  • 4 rzodkiewki
  • trochę śmietankowego chrzanu
  • odrobina majonezu
  • pieprz
  • bułka tarta
  • olej do smażenia


Wykonanie:

Jajka gotujemy na twardo. Hartujemy zimną wodą, obieramy i kroimy na połówki. Wydrążamy żółtka, przekładamy je do miseczki. Szynkę i rzodkiewki kroimy drobniutko. Szczypiorek również. Całość przekładamy do miseczki z zółtkami, dodajemy chrzan, majonez, pieprz - do smaku i rozdrabniamy widelcem. Wydrążone białka napełniamy otrzymanym farszem. Bułkę tartą wsypujemy na talerzyk, jajka - stroną z farszem przykładamy do bułki tartej, aby dokładnie przykleiła się do do masy. Kładziemy na rozgrzany olej stroną z bułką tartą i smażymy chwilkę, do zrumienienia bułki (wystarczy 2-3 minuty).


3 komentarze:

  1. jajeczka genialne w smaku i w prostocie wykonania.

    OdpowiedzUsuń
  2. Przepyszne! Dzisiaj zrobiłam je mojemu mężczyźnie na śniadanie. Był zachwycony :D

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Drukuj

Print Friendly and PDF