Szukaj na blogu

niedziela, 30 grudnia 2012

CIENKIE CHRUŚCIKI


Składniki:

  • 60 dkg mąki
  • 9 żółtek
  • 12 łyżek kwaśnej śmietany
  • 3 łyżki spirytusu
  • szczypta soli

Zagniatamy wszystko. Rozwałkowujemy baaardzo cienko. Wykrawamy chruściki i smażymy  z obu stron na tłuszczu: oleju lub smalcu na złoty kolor. Po usmażeniu posypujemy cukrem pudrem.






                                  Przepis od Marii, mojej szwagierki,  nie do podrobienia!      Testowałam już wiele przepisów na chruściki, jednak ten bezapelacyjnie jest    dla mnie Nr 1!!! :)
 Jednak mimo usilnych starań nigdy nie byłam w stanie zrobić tak                        cieniutkich, jak ona.

                                                                 Chruściki AD 2015 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Drukuj

Print Friendly and PDF